Nógrád Megyi Hírlap cikke a tankertekről Nógrád Megyi Hírlap cikke a tankertekről

Nagyításhoz kattints a képre.

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

2015. NOVEMBER 20.

 MÉZES REGGELI AZ ÓVODÁBAN ÉS AZ ISKOLÁBAN 

 

A rendezvény hazai elindítását a Szlovén Mézes Reggeli kezdeményezés 8 éves gyakorlata adta, amit mára Európai Mézes Reggeli néven több Uniós ország is átvett az alapötlet hasznosságára tekintettel. A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra. Annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

Az idén a Palóctáj Méhész és Környezetvédő Egyesület vezetősége kezdeményezte, hogy Nógrád megye minden településén 2015. november 20-án mézes reggelit kapjanak a gyermekek.

Felajánlásként az óvodások részére Czele Antal 1 kg, míg az iskolások részére Szentei Ferenc 3 kg mézet biztosított.

Köszönjük szépen!

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

2015. SZEPTEMBER 16.

 MÁRIA-KEGYHELYEK VEZETŐINEK KONFERENCIÁJA - SZENTKÚT 

 

Szeptember 15-17-e között Mátraverebély-Szentkút kegyhelyen tartotta éves tanácskozását a Rete Mariana (Mária Háló), ami az európai jelentősebb Mária-kegyhelyek vezetőinek konferenciája. Mintegy 40 fő meghívott vendég érkezett Szentkútra.

A program hívek számára is nyitott része szeptember 16-a este volt, amikor 17.15-kor a környék népviseletes csoportjainak bevonulását és imádságát tartták a bazilikában, amit 18.00-kor szentmise és gyertyás körmenet követett. Ezen a rendezvényen vettek rész iskolánk tanulói és a hagyományőrző egyesület tagjai.

Az eseményről készült képek megtekinthetők a galáriában.

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

2015. SZEPTEMBER 5.

 MÁTRAVEREBÉLY-SZENTKÚT 

 

Erre a napra tervezték Mátraverebély-Szentkút felújított tereinek felszentelését. A kegyhely igazgatójával, Peregrin atyával történt egyeztetés után a Váci Egyházmegye 5 kisiskolája vállalta, hogy szívesen segítenek a rendezvény lebonyolítási munkálataiban.

Szerveztünk közös zarándoklatot is Márkházáról. Sajnos ezt meghiúsította a szombat reggeli esőzés. Nem volt más mit tenni, irány Szentkút!

A leányok, fiúk többsége felvette települése viseletét, s így látta el feladatát. 11 órakor a harangszavára az ég csatornái bezárultak. Hatalmas tömeg volt kíváncsi az eseményekre. A szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek celebrálta. Különleges szertartásban volt része mind a közel 10000 résztvevőnek.

Köszönet a résztvevő pedagógusoknak, szülőknek és Szeráf atyának!

        

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

2015. AUGUSZTUS 29.

 VENI SANCTE - TANÉVNYITÓ SZENTMISE 2015 

 

Intézményünk ezen a napon 16 órai kezdettel tartotta hagyományosnak nem mondható tanévnyitó szentmiséjét a nógrádsipeki katolikus templomban. A 2015/16-os tanév kis elsőseit, azok az öreg diákok vezették be a templomba, akik 50 éve voltak szintén iskolába lépők.

A szemeiket sűrűn törölgették a meghatódott öregek szám szerint 15-en. Szeretettel köszöntöttük új kollégáinkat Balog-Szigeti Petrát és Bozó Attilát. A szentmisét Szeráf atya celebrálta.

Köszönjük a szülők, hozzátartozók részvételét!

 

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

2015. AUGUSZTUS 28.

 ÉGBŐL POTTYANT SEGÍTSÉG 

 

A tanév megkezdését megelőző munkálatokhoz nem várt segítséget kaptunk. Külföldi diákok az Erasmus program keretében azt a feladatot kapták, hogy a településen önkéntes munkát végezzenek. Az iskolában igénybevettük felajánlásukat. Portalanítottak, öntöztek, gyomláltak a külföldi diákok. További sikereket nekik a programhoz!

       

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

TÁBOR 2015 AUGUSZTUS 11-14. TÁBOR 2015 AUGUSZTUS 11-14.

 

A Nógrádsipeki Keresztény Általános Iskola és Óvoda 2015-ben elballagott tanulói:

Dani, Noel, Bence, Lilla, Melani, Kristóf, Kőszegi Peti, Robi, Jocó, Viktor, Velenczei Peti, Kamilla és Brigi

 smileySok sikert kívánunk az ÉLET-ben! smiley

      

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

2015. JÚNIUS 08.

 ÓVODAI BALLAGÁS 

 

Június 5-én, pénteken elballagtak a nagycsoportosok (az első sorban ülők):

Jakubecz Viktor; Oláh Angelika; Kiss Adrienn; Szeles Kristóf; Petrics Alexa; Juhász Csenge; Petrovics Lilla; Kasongo Alicia

Sok sikert kívánunk az általános iskolában!

 

 << VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>