Kirándulás Agárdon - RENOVABIS PÁLYÁZAT 2015-2016.

"Ép testben ép lélek"

2016. augusztus 1-jétől 5-ig Agárdon a Velencei-tó partján ötnapos táborban vehettünk részt.

Hétfőn, a hosszú utazást követően, 11 óra magasságában megérkeztünk a helyszínre. A szállás elfoglalása után közösen megebédeltünk, majd a táborhelyen kialakított strandon játszottunk és pihentünk. Az este röplabdázással, focizással és kosárlabdázással telt.

A keddi napon, a reggeli után a dinnyési kilátó felé vettük az irányt, ahonnan megcsodáltuk a Velencei-tónál elterülő, különleges értéket képvielő madárrezervátumot. Az ebédhez éhesen és jóleső fáradtsággal kezdtünk hozzá. A délutánt a strandolás, a közös játék, beszélgetés, pihenés és szórakozás töltötte ki.

Szerdán délelőtt nagy kalandra vállakoztunk. Alig volt köztünk valaki, aki valaha kipróbálta volna a kenuzás rejtélyét. Ennek ellenére lelkeséddel és várakozással teli kíváncsisággal vetettük bele magunkat a különleges vízi sportba, tapasztalt túravezetőink segítségével.

Ezalatt megtapasztaltuk az egymásra utaltságot, a közösségben lakozó erő fontosságát, valamint a fegyelemt és a társainkba vetett bizalmat az engedelmesség zászlaja alatt. Érdekességet képezett a nádösvényen való, különös figyelmet igénylő áthaladás, továbbá közelről megcsodálhattunk számos vízi növényt és állatot. A száraz lábbal való kiszállást követően jöhetett az ebéd, majd a délutáni sportolás, pihenés és lubickolás.

Csütörtökön, reggeli után várt ránk egy 30 km-es kerékpártúra a Velencei-tó körül. Ennek során újra megtapasztaltuk az egymásra figyelés és fegyelmezettség fontosságát. Az újdonság erejével hatott a szakszerűen kialakított kerékpárút, melyen túravezetőnk irányításával végighaladtunk. Az ebédet követően újra élvezhettük a szórakozást a strandon a gyönyörű és felhőtlen időjárásnak köszönhetően.

Pénteken délelőtt még utoljára megmártóztunk a tóban, majd a finom ebéd elfogyasztása után összerendeztük a csomagjainkat és otthonunk felé vettük az irányt.

A tábor ideje alatt, reggelenként egy napindító gondolatot és hozzá kapcsolódó gyakorlatot kaptunk az adott napra. Ennek során középpontba kerülek az ún. "szeretet-nyelvek", amelyek megismerése és életté váltása által még kiegyensúlyozottabb emberi kapcsolatokban lehet részünk. Emellett az esti órákban interaktív módszerekkel kiértékeltük az adott terminusra kapott gyakorlatokat, továbbá megosztottuk élményszerű tapasztalatainkat, melyekhez előadás, közös éneklés és hittanos játék is társult. A hét folyamán, a keddi napon, egy jól megszervezett és élménydús teaház szogált az esti program keretül; a csütörtök estének pedig egy oldottabb hangulatú búcsú-party.

Köszönetet mondunk azért, hogy részünk lehetett ebben a programban, melynek hála azok a gyermekek is lehetőséget kaptak az élményre, akik számára a család nem tudja biztosítani azt. 

       

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

A Nógrádsipeki Keresztény Általános Iskola és Óvoda 2016-ban elballagott tanulói:

Peti, Zsoltika, Szinti, Sugi, Berti, Adrián, Ignác, Kristóf és Gábor

 smileySok sikert kívánunk az ÉLET-ben! smiley

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Újabb felhívásnak tettek eleget óvodásaink

„Egy mosoly a gyerekekért és a sportlegendákért"

       

<<Nagyításhoz kattints a képekre!>>

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

2016. JÚNIUS 04.

 ÓVODAI BALLAGÁS 

 

Június 3-án, pénteken lezajlott az óvoda évzáró és ballagási műsora.

 

Emlékül csoportkép készült az óvodában (a ballagó nagycsportosok az első sorban):

Czele Marcell; Róza Benedek; Szabó Dóra; Lehoczki Alma; Gecse Dávid; Deszkovics-Petői Erik

Sok sikert kívánunk az általános iskolában!

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Falunap 2016 - az óvoda és az iskola fellépői Falunap 2016 - az óvoda és az iskola fellépői

     

<<Nagyításhoz kattints a képekre!>>

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Óvodánk a mai napon örömmel teljesített egy felhívást:

A Facebookon is ott vagyunk!!! smiley 

 

   

     

  

<<Nagyításhoz kattints a képekre!>>

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

2016. ÁPRILIS 15.

 JANCSI ÉS JULISKA - GERGELYI JÚLIA ELŐADÁSA NÓGRÁDSIPEKEN 

 

Reggel reggelizni, délben ebédelni, fára mászni, rőzsét szedni, egy kicsit civakodni, az erdőben kóborolni - vidáman telik egyik nap, a másik után a kerek erdő közepében…

Vagy mégsem így van? Mi történik ha két kis testvér váratlanul a sűrű, sötét rengetegben találja magát? Ha kiderül,hogy a csodálatos mézeskalácsház lidérces álom, a jó tündér gonosz boszorkány? A jól ismert, mégis megunhatatlan történet Jancsiról, Juliskáról és arról, hogy nem minden álom rózsaszín, de a legsötétebb éjszaka után is kisüt a nap.

 

Jancsi és Juliska a Batyu színház előadásában.

Április 15-én, pénteken délelőtt falunkban járt Gergelyi Júlia. Bábelőadással várta a Kultúr házba érkező Nógrádsipeki Keresztény Óvoda csoportját, valamint az iskola alsó tagozatos gyermekeit. Előadásában Jancsi és Juliska történetét adta elő bevonva a gyerekeket az előadásba, hogy még izgalmasabbá varázsolja a mintegy 50 perces előadást. Az ismert mesét pálcás kesztyűbábokkal, élő színészi játék segítségével adva elő, a Grimm fivérek meséje nyomán.

A testvéri szeretetről szóló, melegszívű varázslatos előadása sokáig emlékezetes marad nemcsak a gyermek hallgatóságnak, hanem a kísérő tanároknak, óvodapedagógusoknak is.

Az előadás a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Könyvtárellátási Szolgáltatási Rendszer támogatása révén valósulhatott meg!

 

Rózáné Kelemen Éva (Könyvtár, Információs és Közösségi Hely, Nógrádsipek)

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>