-  Segítségként, az alábbi linken lehet belépni az elektronikus napló felületére:

http://enaplo.ws-dev.net:52523/login.aspx

Események, értesítések:

Az intézmény a következő szervezeti formában működik tovább, 2019. szeptember 1-től:

Óvoda - Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Nógrádsipeki Óvodai Telephelye

Elérhetőség:

3179 Nógrádsipek, Rákóczi út 84.

Tel: 06-32-389-092

e-mail: nsipek.ovoda@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/csipkebogyoknogradsipeken/

Általános Iskola (alsó tagozat) - Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Nógrádsipeki Általános Iskolai  Telephelye

Elérhetőség:

3179 Nógrádsipek, Rákóczi út 82.

Tel: 06-32-389-092

e-mail: nsipek.iskola@gmail.com

facebook: www.facebook.com/sipekisuli

 

- Gyermekvédelmi ismeretek

Óvodások múzeumlátogatása

A szécsényi Kubinyi Ferenc múzeumban és a Nosztalgia múzeumban jártunk az óvodásokkal június második hetében. A sokféle kiállítás közül az "időutazás" (régészeti tárlatok) volt a legélvezetesebb gyermekeink számára. A rossz idő ellenére egy különleges kirándulás élményeivel lettünk gazdagabbak.

Szeretnénk megköszönni Dr. Rózsa Szilveszter anyagi támogatását, mely lehetővé tette a kirándulás megszervezését.

Jusztin Gáborné Kriszta óvó néni 

   

Ballagás és tanévzáró

A ballagás olyan ünnep, amelyben egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú, az útra hívás és az új iránti kíváncsiság; magában a vonulásban a véges végtelenség, és a majdani megérkezés reménye.

2018. június 16-án tartottuk a 8. osztályosok ballagását. Diákjainknak sok sikert kívánunk további középiskolás tanulmányaikhoz! 

    

    

      

    

     

    

    

    

"Ölelj fát!"

A DÖK díjazta az "Ölelj fát!" szelfiversenyen indulókat is. Gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük a beküldött szelfiket. 

A diákönkormányzat évi utolsó versenyfelhívásában színezésre hívta az érdeklődőket. Akik részt vettek a megmérettetésben, azok 3+1 madaras színezőt varázsoltak sokszínűvé. A mindent elsöprő első helyet egy testvérpár: Szabó Dóra és Szabó Lilla nyert el, akik azonos pontszámmal szerezték meg a győzelmet. Köszönjük mindenki részvételét.
Köszönjük Bagóné Zsuzsa néni egész éves munkáját, hogy csapatával, a "dökösökkel" a tanév során aktivizálta az iskolásokat.

    

Megindult a visszaszámlálás!!

A tanév hátralévő 10 napját igyekszünk érdekesen, izgalmasan, játékkal eltölteni, ezért minden napra jut valami paradés megmozdulás. A továbbiakban erről számolunk be:

   

   

   

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Bábelőadás

Június elején a Nógrádsipeki Könyvtár szervezésében bábelőadáson jártunk az óvodásokkal és az alsósokkal, ahol az Ákombákom Bábcsoport Csizmás kandúr c. előadását láthattuk. Köszönjük a lehetőséget, reméljük,máskor is lesz alkalmunk részt venni hasonló programon.


 

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Nemzeti összetartozás napja

Június 4-én, a nemzeti összetartozás a napján a templomkertben felállított trianoni emlékműnél a 8. osztályos tanulók verset mondtak, majd elhelyeztük a tagintézmény koszorúját is. 

   

Képek forrása: Sipeki Hírmondó Facebook-oldal

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Óvodai ballagás és tanévzáró

 

2018. június 1-én lezajlott óvodánk ballagási és tanévzáró ünnepélye.

Műsorunk az évben tanult versekból és dalokból, körjátékokból valamint búcsúzó, ballagó versekből állt össze.

Reméljük kellemes élményt szereztünk vendégeinknek!

 

   

   

Az iskolába indulóknak sok sikert kívánunk!

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Hősök napja

Május utolsó vasárnapján a magyar hősökre emlékeztünk. A templomkertben felállított hősi emlékműnél elhelyeztük a nógrádsipeki tagintézmény koszorúját is.

     

Képek forrása: Sipeki Hírmondó Facebook-oldal

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Kirándulás az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz

Május közepén egy pályázat keretében - amit ezúton is köszönünk - az alsó tagozatos diákok Ipolytarnócon jártak kirándulni. Geológiai túrán vettek részt, moziban voltak, és teljes körűen feltérképezhették a kirándulóhelyet, ahonnan mindenki élményekkel telve távozott, sőt sokan ígéretet tettek, hogy családjukkal is vissza fognak térni ide a nyáron! Örülünk, hogy jól éreztétek magatokat ezen a napon!!

   

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Pünkösdhétfőn részt vettünk a XXV. Falunapon

Az óvodások: 

 

... és az iskolások:

 

 

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

DÖK nap - 2018 április

Àprilisban diàkönkormànyzati napot tartottunk. A napot osztàlyonkènt érdekes feladatokkal kezdtük, majd a Sipek környéki dombokon tettünk egy kellemes kiràndulàst. Túrànkon a sipeki pincesor feletti dombtetőről csodàlhattuk meg a kilàtàst, ahol sokan hasznàltàk ki az alkalmat a szelfizős versenyfelhívàsra. Ezutàn a víztàrozóhoz mentünk, ahol lufiversenyt rendeztek a dökösök. A jó hangulatú kiràndulàsról ugyan kicsit fàradtan, de sok élmènnyel gazdagodva tértünk vissza az iskolàba. Köszönjük a szervezèst Bagóné Zsuzsa néninek és a diàkönkormànyzat tagjainak.

          

     

     

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Digitális témahét

Áprilisban mi is bekapcsolódtunk a digitális témahétbe. Az osztályok egész héten rejtvényeket fejtettek meg, amiket hagyományosan is meg lehetett oldani, de természetesen nagy figyelmet fordítottunk a digitális elérési utakra is. Volt QR-kód olvasás, anagrammakészítés és -olvasás, Snotes korongok olvasása, szófelhőolvasás- és készítés, a végén pedig zenebona. A rejtvények megfejtései ugyanis egy zeneszám szövegét adták, ez pedig a Szavak c. dal volt, amit az utolsó napon meg is hallgattunk, ezt követően pedig díjaztuk az osztályokat.

A témahét közepén, április 11-én, szerdán ünnepeltük meg a magyar költészet napját. Ennek kapcsán a 170 évvel ezelőtt kitört forradalom és szabadságharc emlékére az osztályok közösen szavalták el a Nemzeti dalt, aminek egyik legújabb zenei feldolgozását is meghallgattuk 2017-ből. Ezt követően szövegtárgyat kellett készíteniük a tanulóknak a forradalomhoz kapcsolódó versek tartalma alapján.

   

   

 

Köszönjük szépen aktív részvételeteket, és reméljük, hogy sok új digitális információval is gazdagodtatok!

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Húsvétra készülve...

Tojáskeresési versenyt rendeztünk.

   

A sikeres tojàskeresès utàn mindenki boldogan emeli magasba a megszerzett ajàndékàt.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívànunk!!!

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

A víz világnapjának ünneplése az óvodában

   

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Nemzeti ünnepünk 2018. március 15.

A 170 évvel ezelőtt kitört márciusi forradalomra emlékeztünk március 14-én. A templomkertben felállított emlékműnél koszorút helyeztünk el, majd a kultúrházban folytatódott az ünnep. Az óvodások verses-dalos műsort adtak a szép számban jelen lévő közönségnek. Felkészítőik: Jusztin Gáborné Kriszta óvó néni és Csábi Györgyné Csilli óvó néni. Az iskola 1. és 3. osztályának tanulói egy igazi klasszikust, Móra Ferenc: Kuckó király c. művét vitték színpadra nagy sikerrel. Felkészítőik: Vinczéné Obrecsány Judit és Pifkáné Krizsanyik Kitti. A megemlékezés a Vadrózsa Hagyományőrző Egyesület énekével zárult.

 

 

Fotók forrása: Sipeki Hírmondó Facebook-oldal

A képre kattintva további képek megtekinthetők a galériában.

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Lelkinap - 2018.mácius 10.

Nagyböjt időszakában lelki napot tartottunk, melynek során a húsvétra is készülődtünk. A napot Tibi bácsi Útnak indító Útravalója adta, aki a Piroska és a farkas meséje nyomán arra hívta fel a figyelmet, hogy sose térjünk le a helyes Útról. Diákjaink újból megerősítést nyertek abban, hogy melyek az ő feladataik, amiket a saját Útjukon helyesen kell elvégezniük. Az előadás kihangsúlyozta továbbá, hogy az Úr törvényei és parancsai mintegy Útjelzőül szolgálnak számunkra, amelyeknek mentén elérhetjük a vágyva vágyott boldogságot.

Ezt követően csapatokra osztottuk tanulóinkat, hogy az egyes állomásokon különféle megmérettetésekben vegyenek részt. Az Út egyik állomása activity volt Kitti nénivel, míg máshol rejtvényeket kellett megoldani Szandi néni Útmutatása alapján. Ezt követően párban kellett megtalálni a helyes Utat a bekötött szemű társaiknak, valamint csapatban vasutat építettek Tibi bácsival.

A nap másik részében Szandi néni irányításával Keresztutat jártunk. A csapatoknak állóképben kellett megjeleníteni az állomásokat, miközben gyermekszemmel elmélkedtek az állomások mondanivalójáról.

A lelki napunkat misével zártuk, ahol az is kiderült, hogy az Útkeresésünk sikerrel zárult, hiszen az Úr mindnyájunkat örökre, feltétel nélkül és véget nem érő hűséggel SZERET. Ezáltal ráeszméltünk arra, hogy mindnyájan győztesek vagyunk.

Az  eseményről készült képek megtekinthetők a galériában.

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Múzeumlátogatás Szécsényben

Alsó tagozatos diákjaink a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban jártak, ahol a tárlatvezetést követően különféle foglalkozásokon vehettek részt. Lehetőségük nyílt címert rajzolni, volt olyan csapat, akinek kincskeresés volt a feladata, míg mások kis restaurátorok lehettek egy délelőtt erejéig. A lelkes diákok nagy örömmel vetették bele magukat a feladatokba, és sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza.

                  

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Iskolás farsang

 

Február elején ünnepeltük a farsangot iskolánkban. A mulatozás során az alsósok mókás jelmezekkel, a felsősök mókás csapatfeladatokkal szórakoztak kedvükre.

 

  

        
 
További képek találhatók a galériában. A fotókat Obrecsány Klára készítette.
 
 
Február 14-én, hamvazószerdán iskolamisén vettünk részt.
 
   
 
 
A DÖK újabb versennyel mozgatta meg a tanulókat. Ezúttal álarcokat kellett készíteni, melynek igazán színvonalas eredményei születtek. Köszönjük szépen az igényes munkákat!
 

 

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Farsang az óvodában

Idén is megrendeztük a farsangi mulatságot az óvodában.

   

   

   

          

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Társasjáték az iskolában

Az osztályokban zajló társasjáték eredményei (kattints az osztályra!):

1. osztály  smiley

2-4. osztály  smiley

3. osztály  smiley

6. osztály  smiley

8. osztály  smiley

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Hópihe verseny

Hópehely készítésére hàzi versenyt szerveztünk iskolànkban. Gratulàlunk az elkèszült kreatív munkàkért a képen làtható nyerteseknek: Pàsztor Dóra, Balàzs Hanna, Róza Benedek, Kanyó Eszter, Szabó Lilla, Horváth Adrián, Laczkó Márk; ès a verseny ötletgazdàjànak, Czele Bernadettnek. 

 

 

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Karácsonyi ajándék az ovisoknak

Dr. Rózsa Szilveszter doktor bácsi átadta az óvodásoknak a Szilen Bt karácsonyi ajándékát, amely természetesen az egészséghez kapcsolódik: testtartás- és egyensúlyfejlesztő eszközök.

Köszönjük szépen a doktor bácsi önzetlen adakozását!

   

   

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Hó, hó, végre hó ...

Az első hó ezen a télen.

 

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

DÖK-Tökfalu

Diákönkormányzatunk őszi programjainak lezárásaként Tökfalu házainak elkészítésére biztatta a tanulókat. A munkálkodáson az iskola összes tanulója részt vett. Tökfalu utcáit és az egyedi házikókat a folyosón csodálhatták meg az érdeklődők.

   

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Digitális Pedagógus Oklevél

 

November közepén Vizi Bernadett az ELTE-PPK-n megrendezett Digitális Konferencián Digitális Pedagógus Oklevelet vehetett át tananyagfeldolgozásáért.

Gratulálunk!

 

 

 

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Idősek napja 2017.

November 17-én tartották Nógrádsipeken az idősek napját. Óvodásaink és iskolásaink immár hagyományosan előadásukkal ajándékozták meg a falunkban élő időseket, akik nagy örömmel hallgatták a szép énekeket, verseket és meséket. Az előadásra az óvodásokat Jusztin Gáborné Kriszta óvó néni készítette fel, az énekekeket Pifka Alexandra kísérte gitáron, az iskolás előadást pedig Bagó Istvánné tanárnő tanította be.

     

      

Fotók forrása: Napsütötte Nógrádsipek Facebook-oldal

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Témanap és mézes reggeli

A novemberi témanapon szakmákkal, pályákkal, foglalkozásokkal ismerkedtünk. Hogy ezt minél közelebbről megismerjük, tanulóinkkal ellátogattunk a Polgármesteri Hivatalba, a postára és a boltba, hogy az ott dolgozók meséljenek napi munkájukról. Ezúton is köszönjük Vizi Zoltán polgármester úr és Pifka Ferenc segítségét, hogy a hivatal életébe bepillanthattunk. Köszönjük Petrovicsné Kelecsényi Zsuzsannának, hogy megmutatta a gyerekeknek a posta mindennapjait, és köszönet illeti Kelecsényi Évát, aki a boltban folyó mindennapi munkáról beszélgetett a gyerekekkel.

   

   

    

  

Ezt követően az óvodában és az iskolában is Mézes reggeli résztvevői voltunk, ahol finomabbnál finomabb mézeket kóstolhattunk és sok-sok érdekességet láthattunk és hallhattunk a méhekről és a mézkészítésről is. Köszönjük Király Jánosnak és Gáspár Juditnak, hogy beavattak minket mindezek rejtelmeibe, és elhozták nekünk ezeket az ízletes csemegéket. Bízunk benne, hogy minél több mézfogyasztót sikerült megnyerni e program által.

    

    

   

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Mézes reggeli "kicsiben"

Óvodánk is kapcsolódott az intézményben meghirdett "Mézes reggeli" programhoz.

A felajánlott mézeket megvizsgáltuk, megkóstoltuk, beszéltünk a mézfogyasztás jótékony hatásáról.

Láványos kisfilmen keresztül ismerkedtünk a méhek életével.

A programot mézes kiskönyv és könyvjelző készítésével zártuk.

Köszönjük a támogatást Lenner Zoltánnénak és Czele Antalnak, valamint a szervezést Király Jánosnak!

     

   

    

    

    

    

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Iskolamise - 2017. november

 

Iskolánk védőszentje Szent Imre. A novemberi iskolamise keretében rá emlékeztünk, és kértük az ő közbenjárását, hogy segítse mindennapi munkánkat.

 

 

    

 

 

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Lelkinap - 2017. október 27.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon lelki napot tartottunk. Nagyon szeretjük ezeket a közösségformáló alkalmakat, ugyanis itt mutatkozik meg igazán, hogy milyen jól tudunk együtt gondolkodni és munkálkodni! Lelki napunk célja az volt, hogy rámutassunk arra, hogy a kézzel fogható kincseken túl kell nézni, és a szívünkben, lelkünkben rejlő kincseket kell keresnünk és továbbadnunk.

 A ráhangolódást az alábbi bibliarészlet adta:

„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is." (Máté 6: 19-21)

 Tanulóinkat csapatokra osztottuk, akik különböző feladványokat oldottak meg, ezáltal többféle formában kincseket is gyűjtöttek – ahogyan azt a képek is bizonyítják. Végül a Kard, a Korona, a Zászló és a Palást csapat közös munkája alapján kirajzolódott Szent László képe, amire a feladványok is utaltak. A lelki napot szentmisével zártuk, ahol kiderült az is, hogy a Korona csapat lett a legeredményesebb kincsvadász. Köszönet illeti a lelki napot szervező és lebonyolító nevelőket: Pifka Alexandrát, Pifkáné Krizsanyik Kittit, Kuris Tibort és Szeráf atyát, valamint mindenkit, aki segített, hogy ez a nap jól sikerüljön.

   

   

   

   

   

   

 

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

1956. október 23-ra emlékeztünk.

A magyarság e történelemformáló napját a 6. és a 8. osztályosok idézték vissza igazán színvonalas előadásukkal. A nézőközönség számára is világossá vált, milyen fontos szerepük volt az akkori forradalmároknak, akik közül sokan az életüket adták a szabadságért. Gratulálunk a 6. és a 8. osztályos diákjainknak az előadásért, és köszönjük felkészítő tanáraik: Pifka Alexandra és Pifkáné Krizsanyik Kitti munkáját.

   

   

   

   

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Arany János Tehetséggondozó Program

8. osztályos tanulóink pályaválasztás előtt állnak. A döntés megkönnyítése érdekében a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programját népszerűsítették körükben a gyarmati iskolából érkezők. Bízunk benne, hogy végzős tanulóink sok hasznos információt tudtak meg az előadással egybekötött beszélgetésből.

   

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Ribizli bohóc előadása

A nógrádsipeki könyvtár szervezésében óvodásaink és alsó tagozatos diákjaink is részt vehettek azon az érdekes előadáson, amit Tormási Attila, azaz Ribizli bohóc tartott számukra. Varázslatos verssátor című zenés, verses interaktív műsora elvarázsolta a kicsiket. Reméljük, lesz még részünk abban, hogy találkozzunk Ribizli bohóccal.

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Szüreti felvonulás Nógrádsipeken

Szeptemberben már javában zajlik szüret, így ezt meg is ünnepeltük ebben a hónapban. A falusi szüreti felvonuláson óvodások és iskolások is ünnepi díszbe öltöztek, hogy színesítsék a szüreti mentet, ami végigment a falunkon. Még az eső sem riasztotta vissza az elszánt felvonulókat. Ezúton köszönjük a gyerekeknek, hogy részt vettek ezen az eseményen, és a szülőknek, hogy biztatták őket a részvételre.

(Képek forrása: Napsütötte Nógrádsipek Facebook oldal)

 

         

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Aggteleki kirándulás

 

Szeptember közepén a 6. és a 8. osztályos tanulóink Aggtelekre kirándultak osztályfőnökeik vezetésével. A cseppkőbarlangban egy szervezett túrán vettek részt, ahol igazán érdekes cseppköveket nézhettek meg, köztük a Sárkányfejet vagy a Csillagvizsgálót. Ezen kívül az Óriások termében is jártak, ahol páratlan élményben volt részük a barlang hangzásvilágát illetően. A kirándulás jó hangulatban telt, és mindenki maradandó élményekkel gazdagodott.

 

     

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Tanévnyitó - 2017

2017. szeptember 1-jén Veni Sancte tanévnyitó szentmisével indítottuk a 2017/2018-as tanévet. Iskolánk diákjai teljes felkészültséggel érkeztek és kíváncsiak várták, hogy birtokba vehessék tankönyveiket, osztálytermeiket, az iskolát, hogy találkozhassanak barátaikkal, tanítóikkal. Kívánunk minden óvodásnak kellemes, élményekkel teli óvodai napokat, az iskolásoknak pedig kellemes tanulást, hozzá jó kedvet, szorgalmat. A gondviselés kísérje egész éves munkánkat, leljünk sok örömöt az új tanében.

       

<< VISSZA AZ OLDAL TETEJÉRE >>

Hírek

A 2016-os év az iskola számára számos változást hozott. A Váci Egyházmegye döntése alapján a Nógrádsipeki Keresztény Általános Iskola és Óvoda 2016. június 30-án megszűnt mint önálló intézmény, és július 1-jétől a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Nógrádsipeki Tagintézménye néven működik tovább.

Az iskolába 65 tanuló jár. Az alsó tagozat osztályai összevontan működnek (1-3. osztály, 2-4. osztály), a felső tagozatos osztályok pedig szólóban. Tanulóinkat a már itt lévő pedagógusok mellett a szécsényi intézményből áttanító tanárok is oktatják, akik közül sokakat már ismerősként üdvözöltek a gyerekek. A bejáró tanulók az önkormányzati kisbusz meghibásodása miatt a menetrend szerinti Volán járattal, kísérettel érkeznek az iskolába. A könyvtár a Balás-kúriába költözött, így két osztály a kultúrházban kialakított tantermekben tanul. A szécsényi intézmény igyekszik a neveléshez-oktatáshoz szükséges eszközöket teljes mértékben biztosítani, ezúton is köszönjük Szenográdi Tamás igazgató úr és a vezetőség segítségét.

A 2016/17-es tanév a szeptember 1-jén megtartott tanévnyitó misével kezdődött. Köszöntöttük iskolánk tanulóit, különösen az első osztályosokat, akik nagy izgatottsággal lépték át az iskola küszöbét, és kezdték ízlelgetni az iskolai szokásokat. Bízunk benne, hogy sok élménnyel és tudással lettek és lesznek gazdagabbak.

Iskolánk tanulói az eddigi hónapok alatt sok program részesei voltak. A 7-8. osztályosok színvonalas előadást mutattak be a kultúrház közönségnek a 60 évvel ezelőtt történt 1956-os forradalom emlékére. A november elején megtartott idősek napján tanulóink versekkel köszöntötték a falu legbölcsebb lakóit.

A decemberi hónap - mint minden évben - most is nagyon tevékenyen, sok programmal telt. A Mikulás érkezése minden gyermek szívét megdobogtatja, ezért nagyon készültünk rá. A templomban megtartott Mikulás-váráson versekkel hívtuk és köszöntöttük a Télapót, aki sok-sok csomagot, meg egy-két virgácsot is kiosztott a gyerekeknek. Csomagokban később sem volt hiány, hiszen az egyik gödöllői iskola jóvoltából cipősdobozos ajándékokat kaptunk, amit a gyerekek örömmel vihettek haza. Az adventi vásárral egybekötött családi napon is részt vettek tanulóink, sokan a szüleikkel együtt kézműveskedtek a Kúriában. Immár hagyományosan a balassagyarmati kórház betegeinek is készültünk ajándékkal, amit még a téli szünet előtt egy műsor keretében adtunk át nekik a kórházban. A karácsony közeledtével az ünnepi ráhangolódás részeként mind a gyerekeknek, mind a pedagógusoknak lelki napot tartottunk. A falu karácsonyi műsorán felső tagozatos tanulóink szép műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. A gyerekek már a téli szünetnek örülhetnek. Kívánunk nekik jó pihenést, feltöltődést; mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és békés, boldog új évet!

Vizi Bernadett